De kinderen zijn terug in Velyki Mosty, Oekraïne

Na veel heen en weer bellen, goed beraad, God om hulp gevraagd, heeft Nikolay met de begeleiders besloten om allemaal terug te gaan naar Velyki Mosty, Oekraïne..
Op 2 september 2022 ’s morgens vroeg werd er afscheid genomen van de gastvrije familie van Huize Marzena in Rabka Zdroj in Polen en werd de terugreis ingezet.
Na helaas weer problemen met de bus en een lange dag vol spanning zijn ze allemaal weer ’thuis’ gekomen in Velyki Mosti in het kindertehuis Children’s Path.

Een half jaar zijn ze weggeweest. Wat is het goed om dan terug te keren ondanks de vele onzekerheden. De oorlog is nog niet voorbij, de kosten van levensonderhoud zijn enorm maar toch….THUIS!
Wij zijn erg blij dat ze terug zijn in hun mooie huis maar maken ons uiteraard ook zorgen voor de toekomst…
In Polen zijn kleding en spullen achtergebleven. Mocht het onverwacht door de oorlog nodig zijn zal Nikolay niet twijfelen om weer te vluchten met de kinderen naar Polen. Daar hebben ze een half jaar een fantastisch tijdelijk thuis gehad bij Martin en Marzena en hun familie. Daar zijn wij ook heel dankbaar voor.
Volgende week starten de scholen weer voor de kinderen in hun eigen vertrouwde omgeving. Veel meer helpende handen maken het mogelijk dat de dappere maar ontzettend vermoeide begeleiders even op adem kunnen komen en ook weer herenigd zijn met hun familie.

Alle omstandigheden daar in Velyki Mosti is voor ons nog meer reden om ze te blijven steunen en wij blijven hopen op vrede voor Oekraïne!

Nikolay rijdt terug naar Oekraïne
Thuis in kindertehuis Children’s Path!!!